ВІДЕО НОВИНИ, ГОЛОВНІ НОВИНИ, НОВИНИ

Келсі Кімберлін випустила відео, спрямоване проти спікера Палати представників Майка Джонсона

ВАШИНГТОН, округ Колумбія, США, 12 березня 2024 року

Келсі Кімберлін, популярна американо-українська співачка, яка активно підтримує Україну своїм голосом та музичними відео, отримала новину про те, що її улюблений двоюрідний брат, Андрій Рачок, загинув 22 лютого 2024 року на передовій під Авдіївкою у віці 21 року. Він був обдарованим, шанованим і талановитим солдатом, який загинув як герой, захищаючи своїх побратимів. Його батальйон не мав необхідної вогневої потужності для відбиття ворожої артилерії та атак безпілотників через нормоване постачання боєприпасів.

Протягом чотирьох місяців спікер Палати представників Майк Джонсон та його колеги-республіканці цинічно відмовлялися дозволити двопартійним членам Конгресу проголосувати за необхідний і критично важливий пакет фінансування для України. Ця перешкода призвела до загибелі та поранень тисяч українців, як військовослужбовців, так і цивільних, включаючи немовлят, дітей та вагітних жінок. А зі смертю Андрія їхній акт зради завдав шкоди не лише українцям, але й родині Келсі в Америці

Сьогодні Келсі випустила відео під назвою “Нова місія Андрія Рачка”, яке адресоване спікеру Джонсону та членам Палати представників Республіканської партії. “Я хочу, щоб ви запам’ятали ім’я – Андрій Рачок”, – сказала Келсі. “Він мій двоюрідний брат, і це його фотографія. Його привид тут, щоб переслідувати вас і приносити вам кошмари. Чому? Тому що ви зрадили його, народ України, історичне керівництво Сполучених Штатів і демократію в усьому світі”.

Андрій народився в маленькому селі в Україні. Його виховували бабуся і дідусь, а мати і батько Келсі стали йому далекими родичами. Кожного літа в дитинстві Келсі відвідувала це маленьке село зі своєю сім’єю, де вони дуже зблизилися з Андрієм. Вони гралися, рибалили, плавали, проводили час на пляжах Азовського та Чорного морів. У серпні минулого року, коли Келсі повернулася до Києва з гуманітарною роботою, Андрій приїхав туди, щоб піти добровольцем до Збройних Сил. Він сказав, що тепер він людина, яка хоче захищати свою країну. Протягом наступних кількох місяців він надсилав Келсі фотографії зі свого підрозділу, і вона пишалася тим, що бачила його таким гарним у військовій формі.

Андрія поховали 26 лютого в його маленькому селі поруч з дідусем і бабусею Келсі. Все село вишикувалося на кілометри вздовж дороги на колінах, коли його товариші несли його до місця поховання. Його командир і товариші по службі хвалили його за силу і героїзм. Прапори України та його батальйону були передані його заплаканим дідусеві та бабусі за кілька хвилин до того, як його поклали в останню путь.

 

У відео Келсі сказала наступне: “Місія Андрія тепер полягає в тому, щоб переслідувати спікера Джонсона і його колег-республіканців, поки вони не знайдуть хоча б частку тієї мужності, яку він проявив у своєму трагічному, молодому житті. Він не дозволить їм забути його ім’я, його обличчя або його справу, тому що вони нагадують про їхнє відступництво”.

 

ДЖЕРЕЛО